Vårt politiska utskott

Vår framtid kommer alltid att respektera alla människors lika värde och gör det nu också. Vi tror på ett öppet samhälle där vi välkomnar alla människor att leva och bo i vår fantastiska kommun Ånge.
Vi kommer alltid att motarbeta rasism, främlingsfientlighet, intolerans, och all annan form av diskriminering. Vi tror även att bästa sättet att motarbeta detta är genom fakta och argument.

Vi vet genom forskning att hat och isolering inte leder till att hålla tillbaka dessa krafter, tvärtom så växer det. De som utdelar hat blir till en del i den egna marknadsföringen.
Vår Framtid tror med forskningens hjälp att om dessa krafter hanteras likvärdigt som alla andra, om de tvingas att ta ansvar för sina beslut kan de inte stå på sidan om och kritisera, först då kommer de att få ett mer rättvisande väljarstöd.

Grunden för vår frihet och ansvar är följande:
All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.
Låter vi inte makten utgå från folket, kommer vi att begränsa demokratin. Begränsar vi demokratin så undergräver vi vår vårt samhälles fundament.
Vår Framtid anser att demokratin är viktigast och ska försvaras, för att göra det måste alla behandlas likvärdigt och med respekt. Felaktigheter ska besvaras, inte ignoreras. De som hålls utanför kan växa sig starka utan att ha en fungerande politik, men de som får vara med måste ta ansvar för vad de säger.
Men det är inte Vår Framtid som säger att de ska vara med och ta ansvar, det är demokratin och deras väljare.

Det här inlägget postades i Politiska utskottet. Bokmärk permalänken.