Välkommen till en positiv framtid!

Hemsidan har blivit hackad och därför byggs det en ny här.

loggavarframtid1-300x114

Det diskuteras vad valteknisk samverkan är och här kommer en förklaring:

Valteknisk samverkan är en matematisk beräkningsmodell och har inget att göra med vare sig ideologi eller politiska intressen. Direkt efter att man i en sådan samverkan fördelat platserna upplöses den.

När oppositionen ska fördela platser i nämnder kan man matematiskt räkna fram hur många platser man får i de olika nämnderna. Fördelning utan valteknisk samverkan missgynnar mindre partier och gynnar större. Därför blir det ofta en mer rättvis utdelning om olika grupper räknar ihop sina mandat och sedan fördelar dessa. Om man värnar om demokratin, så är en grund att varje parti ska få sin representation efter sitt valresultat, men detta kräver att alla partier hanterar varandra med respekt.

Praxis för tilldelning av oppositionsråd har varit ”Största oppositionsparti, får tillsätta oppositionsrådet.”- Detta sätts nu ur spel genom att Alliansen tillfört ”Största oppositionsparti som ingår i den största gruppen, får tillsätta oppositionsrådet”.

Vår Framtid kommer inte att bygga en allians med något annat parti och efter att vi har tillsatt ledamöter till nämnder kommer vi att stå helt fria från det valtekniska samarbetet.
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

sv.wikipedia.org/wiki/Kommunstyrelse -"Av tradition brukar i Sverige det största oppositionspartiet får posten som första vice eller andra vice ordförande, och populärt kallas denna person oppositionsråd."

Kanske Ångemoderaterna ska ringa Visby: "Gustaf Hoffstedt (M) tycker att det är självklart att största oppositionspartiet ska ha posten." "- Utifrån ett demokratiskt perspektiv är det är rimligt att det största partiet tar oppositionsrådsuppdraget, säger Hoffstedt." www.helagotland.se/start/vantad-strid-om-posten-som-oppositionsrad-6290483.aspx

Fast ett samarbet med SD är långt utifrån vad ni säger ni står för. Blev mycket besviken när jag läste om det i tidningen!

...fast det är inte ett samarbete. Det är en sammanräknig av våra mandat, som skulle återställa det valresultat medborgarna röstat fram, efter att de tre mindre partierna gått samman och förändrat fortsättningarna. Handlar alltså inte om att samarbeta vare sig politiskt eller ideologiskt.

Vet ni vad, det börjar gå mot jul och Vår Framtid kör som brukligt vår traditionella jullunch på Corner. Men vad är en julafton utan julklappar så har ni möjlighet att skänka några så är det jättebra. I vanlig ordning kan ni lämna de på Ånge blomsterhandel och gärna oinslagna. ... Se merSe mindre

Vet ni vad, det börjar gå mot jul och Vår Framtid kör som brukligt vår traditionella jullunch på Corner. Men vad är en julafton utan julklappar så har ni möjlighet att skänka några så är det jättebra. I vanlig ordning kan ni lämna de på Ånge blomsterhandel och gärna oinslagna.

 

Comment on Facebook

Något mer ni vill ha? Något till julbordet? Hojta till👍⛄❄

Så finns ett preliminärt valresultat för Ånge kommun.
Resultatet ger att S kommer fortsätta att styra kommunen med minsta möjliga röstetal.
Vår Framtid fick exakt samma andel röster som 2014 och behåller de 5 mandaten i kommunfullmäktige som vi nu har.

Om partierna håller det som de lovat, att största oppositionsparti får oppositionsrådsposten, så heter vårt nästa oppositionsråd Linda Mattsson Bolin.

Tack alla som röstat på oss, vi kommer att förvalta ert förtroende på bästa möjliga vis.
Nu väntar en tid med många och långa förhandlingar.
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Grattis till ett bra val. 👍

Fullsatt knutis...
Men det får alltid plats fler, välkommen!
... Se merSe mindre

Fullsatt knutis...
Men det får alltid plats fler, välkommen!

 

Comment on Facebook

lycka till, håller tummarna för er (Y)

Håller tummarna

13,9%

+ View previous comments

I Torpshammar och pratar med medborgarna! ... Se merSe mindre

I Torpshammar och pratar med medborgarna!

 

Comment on Facebook

🌹🌹🌹'

Men! Missade ju det, Linda. Vilken tid var ni där?

Tack för en trevlig eftermiddag Linda 😉

Ulla o Svend tackar för kaffet o godis , stort lycka till ! 💕💕💕

Tack själv, Märta-Lisa! 😁

Det tackar vi för och håller tummarna! 😊

+ View previous comments

Återigen ser vi att SD i Ånge gått till ohederlig offensiv mot Vår Framtid. Det är ett mönster som återkommit under hela valrörelsen. Vi tycker att det är väldigt trist att detta parti väljer att återkommande bedriva sin kampanj på det här viset.

Vi har oftast valt att inte gå i polemik med partiet ifråga, men den här gången är övertrampet så grovt att vi inte vill vara tysta.

SD i Ånge har både på Facebook och på sin hemsida anklagat VF för "valfläsk" när det gäller vår vision om nytt äldreboende. De illustrerar sin text med en bild från föreningen Vår Framtids tidning, som gick ut till hushållen tidigare i år. SD har försett vår illustration med den missprydande texten ”VALFLÄSK” i rött tvärs över bilden. I texten presenterar SD ett alternativ de lovar att jobba för: att åter öppna Haffragården.

För det första: Den bild som SD använder för att illustrera sitt inlägg med är kopierad ur vår tidning. Bilden är framtagen av en av våra medlemmar i syfte att illustrera vår vision om Seniorparadiset. Då SD inte bett oss om lov att få använda bilden, har de gjort sig skyldiga till bildstöld i våra ögon. Den av våra medlemmar som framställde bilden är den som har upphovsrätten. Vår lekmannabedömning är att bilden har verkshöjd, vilket i så fall skulle betyda att SD genom Malmberg och Hjalmarsson har begått ett rent lagbrott.

Vi har skickat ärendet till en jurist som kommer att bedöma om det finns grund för ett skadeståndskrav. Oaktat om den här bildstölden kommer att bedömas som brottslig eller inte, hoppas vi att väljarna ser det oetiska i att stjäla och förvanska en bild i syfte att smutskasta den som ägnat sin tid åt att framställa bilden.

För det andra: Vår Framtids vision om ett seniorboende är inget nytt. Den har funnits i cirka fem år, lika länge som föreningen Vår Framtid. Våra ambitioner är fortfarande att det skall byggas. Det är alltså absolut inget valfläsk.

För det tredje: Haffragården är privatägd sedan mycket lång tid tillbaka. Hur SD tycker sig kunna ge vallöften om hur privat egendom skall användas kan bara SD svara på, och vi skall avhålla oss från att spekulera.

För det fjärde: Boendet på Haffragården lades ner på grund av att det inte uppfyllde de moderna krav som ställs på ett äldreboende. Visst kan man renovera, men kostnaden måste då ställas mot att det faktiskt kan bli billigare att bygga nytt om man ska uppfylla alla moderna byggregler. Det är alltså inte alls att bara ”öppna Haffragården igen” som SD skriver.

För det femte: Vår vision om Seniorparadiset har grundtanken att erbjuda våra 65+:are ett attraktivt boende och därmed frigöra andra bostäder i kommunen så inflyttning underlättas. SD skriver om kostnader om 2-3 miljoner styck för lägenheterna. Här påstår de något som vi aldrig sagt - den uppgiften får SD stå för. Att det är dyrt med nyproducerade lägenheter vet vi förstås, men om vi inte bygger något nytt kommer å andra sidan kommunen med säkerhet sakta att dö ut. Boendekostnaderna kommer att bli höga, så är det i nybyggda hus, men det behöver inte betyda att det blir omöjligt att bo där. Med bostadstillägg kan det mycket väl fungera, som nedanstående uppskattning visar.

Vi antar en ensamstående pensionär som får 12000 kr/månad brutto i pension (genomsnittlig total pension i Sverige är 17400 kr/månad brutto). Efter skatt (Ånge kommun, medlem i kyrkan) blir nettopensionen 9851 kr/månad. Om månadshyran är 7500 kr (uppskattning via genomsnittshyra i nyproducerade hus), kan personen få bostadstillägg om 3200 kr/månad och därmed få kvar 5551 kr/månad efter hyran är betald. Utöver det kan personen vara berättigad till ytterligare stöd.
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Om man skickar ut valreklam om äldreboende och där har en länk där man kan kolla prisnivån. Är det då så konstigt att man reagerar negativt på en kostnad på över 2 miljoner för att få flytta in och sedan hyra på det. Om man sedan känner sig trampad på tårna av att något annat parti som avslöjar detta känns det enbart larvigt. Gör man en reklambrochyr för valet får man nog tåla att den både delas och granskas så länge det inte är rena lögner. Och i detta fall gör vi helt olika bedömningar om vad som är möjligt i kommunen.

Detta är en typisk halmgubbe, först bygger ni upp en egen tolkning som ni sedan kan kritisera och anklaga oss för "valfläsk". Om ni ville veta någon hade ni kunnat fråga. Du kan läsa om denna vision i tidningen för 4 år sedan också, så det är definitivt inte "valfläsk" utan något som vi arbetar långsiktigt med.

Valnämnden har ändrat sig och ser till att våra valsedlar finns tillsammans med de andra partierna.

Vår Framtid tackar för detta!
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Sååå Bra!😊

Till alla som nyttjar kommunens ambulerande röstmottagare:
Vår Framtids valsedlar saknas när dom åker runt.
Behöver ni valsedlar ring oss så kommer vi!

Tel 0690 46 00 00

Man kan även skriva "Vår Framtid politiska utskott" på en blank sedel.
Din röst är viktigt!
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Men räknar inte kommunen er som ett parti eller...

Hur kommer det sej att dom sedlarna saknas?

De gör inget olagligt, men otroligt stelbent kan tyckas. Valnämnden som sköter valet och hur det ska gå till är tyvärr en politisk tillsatt nämnd, med S i majoritet. Ordförande finns dessutom på listan till kommunfullmäktige. Detta kommer att bli förbjudet nästa val, en aktiv politiker ska inte får sitta och sköta valet. Man kunde få ett myndighetsbeslut om att valsedlarna skulle läggas ut av valförrättarna men detta var tvunget att sökas i nov 2017, vilket vi inte visste om. Systemet är gjort för stora partier med stor administration för att kunna tolka den nya vallagen. Men det är inte olagligt att vara hjälpsam, kommunen skulle om de vill kunna ta med våra valsedlar. Problemet var att de först inte ville ta emot våra röstsedlar på röstningstället men efter viss övertalning så tog de dessa på nåder. Hade de inte tagit emot dessa hade det varit valfusk, och det är oerhört viktigt att dessa informerar sig om vad lagen säger. Men ett problem återstår och det är den ambulerande röstmottagningen som åker hem till folk som inte kan ta sig till röststället, hur ska vi kunna lägga ut dessa hos folk? Då sa man att vi skulle skicka ut valsedlar till samtliga i kommunen... Men år 2018 ska man väl inte överdriva användningen av papper och transportera dessa till samtliga hushåll? Så därför måste ni nu annonsera och leverera till dessa eller åka efter de som åker hem till folk och lägga ut våra valsedlar. Det fanns förvisso blanka som man kan skriva partiet på, men det innebär att de kan bli ogiltiga om det skrivs fel.

Valnämnden har ändrat sig och ser till att våra valsedlar finns tillsammans med de andra partierna. Vår Framtid tackar för detta!

Skrämmande hantering och återigen maktmissbruk!

+ View previous comments

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + tjugo =