Välkommen till en positiv framtid!

Hemsidan har blivit hackad och därför byggs det en ny här.

loggavarframtid1-300x114

Idag står vi torget i Ånge! ... Se merSe mindre

Idag står vi torget i Ånge!

 

Comment on Facebook

Lycka till o hade bra, 😊

Två frågor till er i Vår Framtid. Hur röstar ni i Landstingsvalet ? Hur röstar ni i Riksdagsvalet ? Mvh Anders.

Med största sannolikhet lär var och en av oss rösta på de alternativ vi anser kunna driva den politik som gynnar landet bäst, både vad gäller landsting och riksdag. Mvh Linda

En fråga.: Menar Ni att kommunen eller ÅFA ska bygga det flotta äldreboendet där hyran kommer att ligga på ca 9000 i månaden..dvs ett boende där alla inte har råd att bo . Berätta nu seriöst hur Ni tänkt.

9000 i månaden för 2 rum och kök är ett realistisk antagande om vi tittar runt vad nyproduktion kostar.

S funderar ju också på nytt äldreboende, hur tänker ni finansiera det då?

Ja ett vanligt äldreboende eller utbyggnad av tex Parkbacjen kommer att behövas kring 2023-24 Men det är något helt annat.. ett boende för de som inte längre klarar sig själva för det är en kommuns skyldighet. Sen kan det bli fler trygghetsboenden på Spångbro men då handlar det om befintliga lägenheter där som bara renoveras.

+ View previous comments

2 weeks ago

Vår Framtid - Ånge kommun

Vår Framtid i härliga Haverö och träffar mycket folk på Turingen. ... Se merSe mindre

Vår Framtid i härliga Haverö och träffar mycket folk på Turingen.Image attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Synd jag inte visste de så har jag försökt ordnat skjuts fr Ön hade bra alla 😘

På Turingen heter det!

TACK för att jag fick träffa er 😊😘😊😘

Ännu fler "nya" ansikten vid bordet! ☺️

Vår Framtid har inte något moderparti utan vi jobbar för dig!

En röst på Vår Framtids Politiska Utskott, är en röst på dig själv.
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Vilken förvirrande text, enligt vad ni går ut med så tänker ni stå obundna. Om ni står obundna så säkrar ni sossarnas makt även om dom tappar ett par mandat, ni måste vara ärliga... En röst på Vår Framtid (VF) säkrar Sossarnas plats vid rodret, vill man ha kvar sossarna så är det väl bättre att rösta på dom direkt. Vill man däremot ha bort sossarna från makten så är Vår Framtid det sämsta alternativet. Ogillar man hur S avvecklar kommunen så är VF bara en garanti för fortsatt avveckling. En viktig fråga att ställa sig är vad är VF:s politik? Det viktigaste dokumentet är ett partis budget och då bekräftas alltså det jag säger, VF har ingen egen politik utan man går till val på gemensam budget och gemensam politik som sossarna. Jag vill avsluta med att säga två saker; 1. Om ni gillar sossarna, då bör ni rösta på sossarna. 2. Om ni inte gillar sossarna, då bör ni rösta på ett parti som går till val på att arbeta för ett maktskifte. Tack för ordet Dennis Hjalmarsson Gruppledare, Sverigedemokraterna Ånge

En fråga Dennis! Vid sista fullmäktige, då budgeten togs, " tas upp igen på kommunfullmäktige i november" och eran budget blev nedröstad. Gjorde ni nån reservation då? Sen tycker jag att ni också ska tala om att ett av era allianspartier nu gått ut och meddelat att inget samarbete kommer att ske med SD så än en gång så är en röst på er en röst på S, så vi är ärliga men det är definitivt inte ni.....

👍

Medelpads Räddningstjänstförbund meddelar:

FAQ Eldningsförbud Västernorrlands län

Varför är det eldningsförbud?
För att minska riskerna för en större skogsbrand. Markerna är så torra att en gnista eller flygande glöd från en eld kan göra att stora arealer skog brinner ner. Därför är det viktigt att vi undviker öppna lågor för att minska risken för bränder.

Vem beslutar om eldningsförbud?
I Västernorrlands län är det länsstyrelsen som beslutat om förbudet men beslutet har fattats i samverkan med länets räddningstjänster.

Vem får ge dispens från förbudet?
Räddningstjänsten i den kommun som är aktuell kan ge dispens. Dispens ger endast i undantagsfall vid exempelvis större arrangemang där det finns en ordnad beredskap och iordningsställt för att hantera brandriskerna.

Får jag tända en eld med ved i en i iordningsställd grillplats på exempelvis en badstrand eller i ett naturreservat?
Nej. Ingen eldning får ske någonstans. Det gäller även ordnade platser som på badstränder.

Får jag använda en engångsgrill?
Nej, engångsgrillar kan lätt överföra värme till underlaget och det kan lätt spridas aska och glöd från dessa. Därför ska dessa inte användas, varken på hemmaplan eller någon annanstans.

Får jag grilla på campingplatsen?
Nej. Om det börjar brinna på campingar så sprider det sig fort mellan tält och husvagnar. En camping är inte egen tomtmark och ligger ofta i närheten av skogsområden.

Får jag använda en gasolgrill på campingplatsen?
Nej, det är den öppna lågan som är farlig och en campingplats har större risker än hemma på tomten.

Får jag elda med en gasolbrännare på stekhäll på campingplatsen?
Nej, inga öppna lågor utanför den egna tomten, det gäller även gasolbrännare.
... Se merSe mindre

Medelpads Räddningstjänst meddelar nu att det inte finns några skogsbränder i Medelpad just nu. Men läget ändras snabbt av gnistor från tåg, åska, eller grillning.

Just nu bistår räddningstjänsten Sollefteå med personal och utrustning och på plats finns även hemvärnet, samt hjälp från Jämtland.

Medelpads Räddningstjänst får ständigt förfrågningar från folk som vill hjälpa till, men de meddelar att de behöver ingen extra i nuläget, däremot kan man vända sig andra räddningstjänster som söker hjälp, exempelvis Ragunda kommun.

De avslutar med att meddela att läget är ansträngt men under kontroll.
... Se merSe mindre

Sverigedemokraterna har upprepade gånger angripit mig i min roll som oppositionsföreträdare för Vår Framtid.

Som central del i deras kritik återkommer ofta Vår Framtids budgetarbete.

Som parti har man två alternativ i budgetfrågan. Antingen kan man försöka ta fram ett eget budgetförslag, eller så samarbetar man kring den gemensamma budget som tjänstemännen lagt en grund för. Om ett litet parti väljer att lägga en helt egen budget kommer den med visshet att röstas ned då majoritetsstöd inte kommer att nås. Inte ens i det osannolika läget att samtliga partier förutom Socialdemokraterna skulle enas om en budget skulle den gått igenom under den innevarande mandatperioden, då S har egen majoritet. Det sätt som återstår om man vill vara med och påverka är att konstruktivt samarbeta med majoriteten om budgeten och få inflytande över resultatet.

Vår Framtid anser att det bästa sättet att förvalta våra väljares förtroende är att delta i arbetet med den gemensamma budgeten. Att lämna ett helt eget budgetförslag innebär att man mister all möjlighet att påverka den budget som faktiskt kommer att bli fullmäktiges beslut. Vi ska vara på det klara med att inte heller Socialdemokraterna lägger en helt egen budget. De väljer att göra den tillsammans med oppositionen och med ekonomikontorets stöd, allt för att få en så bred och hållbar överenskommelse som möjligt. Vi tycker att det är en klok väg att gå.

Det är naturligtvis enkelt att kritisera oss för detta, men det är en osaklig kritik. Genom att samarbeta med övriga kring en gemensam budget, och vara flitiga på att lägga förslag (motioner) på förbättringar i kommunen, har vi gjort allt för att på absolut effektivaste sätt påverka politiken i den riktning väljarna har gett oss stöd för.

Vår Framtid väljer alltid pragmatik framför ideologi. Det kommer vi att fortsätta göra.

Med vänliga hälsningar
Leif Edh
... Se merSe mindre

 

Comment on Facebook

Sakligt och informativt klargörande kring hur budgetarbetet går till. Bra!

Mycket välskrivet o sakligt. Jag har största förtroende för det jobb ni utför. Tillsammans med övriga partier som också har en demokratisk syn på alla sina medmänniskor blir det en bra framtid i Ånge kommun. En eloge till Vår Framtid

"Välskrivet och sakligt", så när som på några direkta felaktigheter. Finns det verkligen bara två alternativ? Leif, jag säger att du har fel. Det ena utesluter inte det andra. Sverigedemokraterna i Ånge använder ett tredje alternativ, vi kombinerar de två första. Vi är med i hela processen med presidiedagarna och diskuterar tjänstemännens förslag, precis som Leif säger så är det väldigt viktigt att vara med och påverka det alternativ som har majoritetens stöd. Men lika viktigt är det att markera vår status som oppositionspartiet i Ånge kommun, en budget är det viktigaste styrdokument som ett parti har. Det är vår politik, det är beviset att en röst på SD inte är ett passivt stöd till Sten-Ove, inte ett passivt stöd till den avveckling av kommunen som sossarna har hållit på med år efter år efter år... Leif försöker få invånare och väljare att tro att det är meningslöst att lägga ner tid på en budget man vet kommer att röstas ner. Jag håller inte med, det är många dåliga oppositionsråd med Leifs felaktiga inställning som under många år gjort att S har kunnat hålla sig kvar så länge vid makten. Exempelvis; Många är missnöjd när en skola läggs ner, men om ingen har en budget eller politik som vill behålla skolorna så finns inget alternativ att rösta på. Leif och vår framtid är ett passivt stöd för detta, man har ingen budget, inget styrdokument, ingen politik, man är inte ett alternativ, man är ett passivt stöd till Sten-Ove. Vill man ha förändring så måste man rösta på ett parti som vill ha förändring i maktförhållandena. Tänker man rösta på vår framtid för att få förändring så måste man först kräva svar på är om vår framtid vill utmana sossarna eller om man kommer att vara det stöd som sossarna behöver för att behålla makten i 4 år till. På senaste fullmäktige så sa Leif att man endast vill samarbeta i sakfrågor, detta innebär att man INTE vill rubba sossarna från tronen. Dennis Hjalmarsson Gruppledare, SD Ånge Oppositionspartiet, på riktigt

Mycket bra och sakligt skrivet! En eloge till dig Dennis, som talar klartext så jag som inte är så utbildad förstår!

Jag håller helt med Dennis Hjalmarsson men vill göra ett tillägg. Vi i SD har inget emot att Vår Framtid har en annan åsikt och röstar därefter, vår kritik är att VF röstar med majoriteten och sedan låtsas vara i Opposition. Detta är en falskhet som vi inte anser vara just mot kommunens medborgare. Detta är i våra ögon ett sätt för majoriteten att lägga beslag på oppositionsarvodet. Vill man styra tillsammans med majoriteten ska man naturligtvis avsäga sig oppositionråds rollen, då är man rakryggad. I årets val är jag övertygad om att ni måste ta ställning i majoritetsfrågan då jag inte tror att S får egen majoritet, vore det då inte smakligt att de som röstar på VF redan i förväg får veta hur ni ställer er i denna viktiga fråga Med vänlig hälsning Stig Malmberg

Leif Edh, bra formulerat och klokt tänkt.

Leif, gratulerar, du har hejarop från både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, vår framtids symbios med majoriteten kan inte bli just tydligare. Självklart har jag ingen åsikt om vem som stödjer majoritetens budget men det smakar illa när skattebetalarnas pengar avsedda för opposition går till majoritetens stödparti. Det mest ärliga mot väljarna vore att avgå som oppositionsråd. Då jag kanske inte är så pedagogisk när jag ska förklara vad jag menar så tar jag gärna hjälp av Marcus Oscarsson, han brukar göra så att alla förstår och här säger han exakt vad jag kommer att säga till alla väljare, varje dag fram till valet. "Lägger sin egen budget, och det måste man göra om man är ett parti annars blir det jättekonstigt om man inte har en ekonomisk politik"...

Jag litar bara på SDS politik idag, ni andra har ljugit folket fullt nu, men är glad att fler vaknat

Heja Leif, du förstår sånt som inte andra förstår och förklarar på ett sakligt sätt!.

Självklart skulle det se mer trovärdigt ut med en egen budget från VF men det kräver ju en del arbete som man nu enkelt smiter ifrån.

Så länge som Vår Framtid är det parti som garanterar att sossarna får fortsätta styra kommunen även efter att man inte ensam når 50% så kommer vår kritik mot er att vara stark. Tänk på att många av era väljare har valt er just för att få bort S men utan att välja ny politisk ideologi, ni sviker alla.

🤔

Östersund-Elfsborg 1-0. Slut

+ View previous comments

Vi avtackade ordförande för kommunfullmäktige, kommunens bästa socialdemokrat Gun Olovsson för sitt fina jobb och önskade hon trevlig sommar. ... Se merSe mindre

Vi avtackade ordförande för kommunfullmäktige, kommunens bästa socialdemokrat Gun Olovsson för sitt fina jobb och önskade hon trevlig sommar.

2 months ago

Vår Framtid - Ånge kommun

Ikväll har vi överraskat två av våra vardagshjältar i kommunen med varsitt diplom och en bukett blommor.
Vi behöver mera av dessa underbara eldsjälar. Rut Johansson och Maud Stenqvist-Olsson blev även de nominerade på Mittsverigemässan.

Ett stort tack till er för er insats i samhället ❤️
... Se merSe mindre

Ikväll har vi överraskat två av våra vardagshjältar i kommunen med varsitt diplom och en bukett blommor.
Vi behöver mera av dessa underbara eldsjälar. Rut Johansson och Maud Stenqvist-Olsson blev även de nominerade på Mittsverigemässan.

Ett stort tack till er för er insats i samhället ❤️Image attachment

 

Comment on Facebook

Grattis Rut!

Grattis Maud.

Grattis Rut och Maud!

Grattis till er båda

Grattis till er båda😀

Så roligt😊 Stort Grattis 💐

Stort Grattis Rut!

Grattiskramar till er båda 💐💐

Grattis Ruth och Maud 😀

Stort grattis!💐

Stort Grattis!💐💐👒

Stort grattis Rut och Maud🎉🎶💕

Grattis till er 💐

Det är de värda dessa supereldsjälar🤗

Grattis till Er Båda!

Grattis till er båda😁😁

Grattis!!!

Grattis till Er båda.

Grattis😊

Grattis

Grattis till er båda! 🌺🌺

Grattis💕🌷

Grattis till er! 👏👍🌸

+ View previous comments

Idag säger vi grattis till Leif Edh som fyller 50 år. Du är välkommen över på gamlingarnas sida! 🙂 ... Se merSe mindre

Idag säger vi grattis till Leif Edh som fyller 50 år. Du är välkommen över på gamlingarnas sida! :-)

 

Comment on Facebook

Grattis unge man 🎉🎉🎉

Ja stort grattis chefen. 👍

Grattis till veteran gänget

Grattis!!! Välkommen till klubben!! 😂 😂 😂 😂

49+ välkommen dit. GRATTIS. 🍷🌹🎂

Grattis 🙂

Grattis🎂😁

Grattis 💐🇸🇪

Grattis Leif🎂

GRATTIS yngling. Hälsningar från en äkta oldtimer.

Grattis på födelsedagen 🌹

GRATTIS PÅ DIN DAG

Grattis Leif

Grattis Leif🌷!

Grattis🌺

Grattis! 🎉

Stort Grattis Leif!

Grattis Leif!🎂🎉

Grattis Leif på din födelsedag

Grattis🌺

Grattis

grattis Leif!

Grattis, tappre politikerkämpe! Hoppas du har en bra dag.

Grattis

Tack alla, det värmer verkligen att få alla dessa grattis! Jag vill även tacka Vår Framtid för en fin tårta och fina blommor. Ni är verkligen underbara allihopa!

+ View previous comments

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 5 =